.widget.ContactForm { display: none; }

"Ανάγνωση βιβλίων"

Συμμετοχή της Λέσχης μας στο DOC CINE CLUB

Η Λέσχη μας κάνοντας ένα βήμα δίπλα από το βιβλίο,
παρουσίασε συμμετοχή στη Λέσχη του DOC CINE CLUB
(ΛΕΣΧΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ).
 -Η ιστορία του ντοκιμαντέρ μέσα από την παρέα-.
 Η επαφή-εμπειρία των μελών μας με την οπτικοακουστική
μέθοδο που ακολουθείται και κατόπιν δέχεται επεξεργασία
από τα μέλη του DOC CINE CLUB,
αποκαλύπτει την άλλη όψη του βιβλίου!  
 
Το DOC CINE CLUB χαρακτηρίστηκε από τα μέλη μας
μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λέσχη και για το λόγο αυτό
παραθέτουμε το σχολιασμό συμμετέχοντος μέλους μας
για την πρώτη επαφή-εμπειρία μαζί του:



Οι πρώτες μου σκέψεις μετά τη συνάντηση...
Μέσα στην  έρημο της απαισιοδοξίας, του φόβου για το αύριο, του ζόφου και της μιζέριας, που δημιούργησε στον τόπο μας η οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση η συνάντηση της Λέσχης αποτέλεσε μία όαση. Μάθαμε κάτι από τη «γραμματική» και το «συντακτικό» του ντοκιμαντέρ, πράγμα που μας βοηθά να εμβαθύνουμε περισσότερο στην τέχνη αυτή, να «διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές», να επικοινωνούμε καλύτερα με τον δημιουργό. Μία έντεχνη συνάντηση, ένα μοίρασμα σκέψεων με ανθρώπους που επιθυμούν να σκέφτονται και που δεν φοβούνται τη δική τους ευαισθησία. Η θεωρία και η γνώση μετουσιώθηκαν σε λόγο κοινό απλό,εκφράσεις χωρίς αδιέξοδα και συμπεράσματα που θα αποτελέσουν τις αποσκευές για ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο της τέχνης. Θεωρώ δεδομένο ότι η  επόμενη συνάντηση θα ξεδιπλώσει ακόμη περισσότερο το στόχο και το σκοπό αυτής της έντεχνης παρέας.
Nίκη Χαλκιά.


Lettura di libri

2 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Όμορφες οι σκέψεις σου Νίκη, όμορφα τα συναισθήματά σου!

Συμφωνώ με τα όσα αναφέρεις για το DOC CINE CLUB και προσθέτω ότι η επιτυχία της συνάντησης αυτής επιτεύχθηκε μέσα από τη θετικότατη αύρα της παρέας, την ταπεινή, κοινή αγάπη τους για την τέχνη γενικότερα.
Τελικά όποιο και αν είναι το αντικείμενο μιας συνάντησης ανθρώπων αν δε χτιστεί με αγάπη και αλληλοσεβασμό, το αντικείμενο χάνει την αξία του.

Εύχομαι στην παρέα του doc cine club να έχει μια καλή και μακρόχρονη πορεία!

Κατερίνα Διαμαντοπούλου είπε...

Ο Grierson ο δημιουργος που χρησιμοποίησε για πρωτη φορα τον όρο «ντοκιμαντέρ», είπε:" ειναι η δημιουργική θεώρηση της πραγματικότητας».
Είναι μια ταινία που δημιουργει...Τι ακριβώς δημιουργεί;;

Αυτό ειναικάτι που θα ανακαλύψει ο καθένας μας, μέσα σ'αυτή την νεόδμητη παρέα μας...Ας βουτήξουμε λοιπόν στα σκοτάδια του ρεαλισμού, στο λαβύρινθο από τον οποίο μόνο η φαντασία μας μπορεί να μας βγάλει.

KATEΡΙΝΑ