.widget.ContactForm { display: none; }

"Ανάγνωση βιβλίων"

ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ/ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

Καλημέρα και καλό Χειμώνα θα λεγαμε!
Ξαφνικά ο καιρός χάλασε για τα καλά, μας προετοιμάζει για τον ερχομό του χειμώνα.
Επειδή η ψηφοφορία έκλεισε και δεν ψήφισαν μερικοί από το αναγνωστήριο, προχωρήσαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Έτσι το βιβλίο που επιλέχτηκε αφορά το ΝΙΚΟ ΣΙΔΕΡΗ και είναι:





Δεν παίζεις μόνο εσύ.Υπάρχουν κι άλλοι!


Συγγραφεας: ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
Εκδοση : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ετος Εκδοσης : 2010
Σελ. 288





Κάθε άνθρωπος, κάθε μέρα, συναντά εκδηλώσεις ενός ιδιότυπου εγωκεντρισμού. Στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης σχέσης, κάποιος να φέρεται δίχως να λογαριάζει τον άλλον. Να παραβλέπει την πρωταρχική πραγματικότητα, που είναι ότι, στην ανθρώπινη σχέση, δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!
Πώς προκύπτει αυτό; Τι μπορώ να κάνω γι' αυτό; Η καλλιέργεια της ανθρώπινης σχέσης έχει βάση την επίγνωση, άξονα τη συναισθηματική ευθύνη και οδηγό δυο πράγματα απλά: Σεβασμό κι εναρμόνιση - μαζί με μια σωτήρια δόση χιούμορ.
Σελ.: 282
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νίκος Σιδέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές (ειδικότητα ψυχιατρικής, ιστορία και νευροψυχολογία-νευρογλωσσολογία). Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και οικογενειακός θεραπευτής. Διδάσκει στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Lettura di libri



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλες και φίλοι μου, έχω να προτείνω: την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να έχουμε επιλέξει από ένα βιβλίο της αρεσκείας μας ο καθένας, έτσι η ψηφοφορία του επόμενου συγγραφικού έργου, να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.Μ' αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τις πλεονάζουσες ενημερώσεις στο blog. Κι επειδή δεν το επισκέπτονται όλοι οι αναγνώστες του lettura di libri προσπαθεί ένα άτομο μόνο,να ενημερώνει τους υπολοίπους με sms, π.χ. τον τίτλο του βιβλίου, την ημερομηνία συνάντησης κ.λ.π.
Ας σκεφτούμε αυτή τη λύση και το συζητάμε από κοντά.

ΝΤΙΝΑ