.widget.ContactForm { display: none; }

"Ανάγνωση βιβλίων"

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ

Η κάθοδος των τεσσάρων

Συγγραφέας: Νικ Χόρνμπυ
Εκδότης: Πατάκης



Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Στέκι των Αυτοχείρων, τον ουρανοξύστη που προτιμούν όλοι όσοι θέλουν να αυτοκτονήσουν στο βόρειο Λονδίνο. Τέσσερις άγνωστοι πρόκειται να ανακαλύψουν σύντομα ότι το να δώσεις τέλος στη ζωή σου δεν είναι η προσωπική πράξη ακριβώς που περίμεναν ότι θα ήταν.
Ο Μάρτιν Σαρπ, μαυρισμένος και με μαλλί περμανάντ, είναι ένας ατιμασμένος πρώην παρουσιαστής πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος τα είχε όλα -καριέρα, οικογένεια, διαμέρισμα σε ακριβή περιοχή- και τα χαράμισε όλα. Η αυτοκτονία είναι για τον Μάρτιν η λογική αντίδραση...
Η Μορίν πρέπει να το κάνει απόψε, που έχει βάλει τον Μάττυ στην κλινική. Ο γιος της δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει τίποτα απ όσα κάνουν τα φυσιολογικά παιδιά -να περπατήσει ή να μιλήσει, ας πούμε- και η αφοσιωμένη μαμά του δεν μπορεί πια να τα βγάλει πέρα.
Μισοτρελαμένη από ερωτική απογοήτευση, από μοναξιά κι εφηβικό άγχος, από επτά Μπακάρντι Μπρίζερ και δύο μπίρες, η Τζες είναι έτοιμη να πηδήξει -να απογειωθεί για την ακρίβεια- από την ταράτσα.
Τέλος, ο Τζέι Τζέι -ψηλός, cool!, Αμερικάνος, θυμίζει ροκ σταρ-, ο οποίος έχει λυγίσει από το βάρος των προβλημάτων του και τις πίτσες που κουβαλάει.
Αστείο, δραματικό και βαθιά συγκινητικό, το νέο μυθιστόρημα του Νικ Χόρνμπυ θέτει μερικά μεγάλα ερωτήματα: για την ζωή και τον θάνατο, τους ξένους και τη φιλία, την αγάπη και τον πόνο, και για το αν μια παρέα αποτυχημένων και μια πίτσα μπορούν να σε βοηθήσουν να βγεις από τη μεγάλη και σκοτεινή νύχτα της ψυχής.






Ο Νικ Χόρνμπυ γεννήθηκε το 1957 στο Σάρρευ της Αγγλίας. Σπούδασε στο Κέμπριτζ (Αγγλική Φιλολογία) και συνέχισε τις σπουδές του στην Άρσεναλ (ποδόσφαιρο). Ξεκίνησε την καριέρα του ως δάσκαλος, πριν αρχίσει να γράφει μυθιστορήματα που έγιναν μπεστ σέλερ σε ολόκληρο τον κόσμο: "High Fidelity", "Για ένα αγόρι", "Πώς να είσαι καλός", "Η κάθοδος των τεσσάρων", "Πίκρα", "Η Τζούλιετ γυμνή", το αυτοβιογραφικό "Ο πυρετός της μπάλας". Έχει γράψει επίσης το 31 Songs (ένα βιβλίο με δισκοκριτικές, που ήταν υποψήφιο για το βραβείο του National Book Critics Circle) και μια συλλογή με βιβλιοκριτικές με τίτλο "The Complete Polysyllabic Spree". Επιπλέον, είναι συγγραφέας της συλλογής διηγημάτων "Pandemonium"και επιμελητής των συλλογών "My Favourite Year" και "Συνομιλώντας μ έναν άγγελο". Το 1999, η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων απένειμε στον Χόρνμπυ το βραβείο E. M. Forster, ενώ το 2002 ο ίδιος απέσπασε το βραβείο W.H. Smith. Πρόσφατα, έγραψε το σενάριο της ταινίας "Μια κάποια εκπαίδευση". Το "High Fidelity" μεταφέρθηκε με εξαιρετική επιτυχία στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστές τον Τζον Κιούζακ και την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, και guest star τον Μπρους Σπρίνγκστιν. Ο Νικ Χόρνμπυ ζει και εργάζεται στο Χάιμπουρυ του βόρειου Λονδίνου.



Lettura di libri

2 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Είχα καιρό να διαβάσω βιβλίο από Άγγλο συγγραφέα...

Έπλασε "το σκότος του τίποτα", μέσα σε χιουμοριστική θα έλεγα διάθεση,
σε "αισιόδοξο αύριο" χωρίς να πειράξει ιδιαίτερα την ιδέα "του σκότους του τίποτα"

Γιατί η ιδέα της ζωής είναι πιο αισθησιακή και γλυκιά από την ιδέα του τίποτα

Unknown είπε...

πριν 6 μηνες το διαβασα.
πολυ καλο.