.widget.ContactForm { display: none; }

"Ανάγνωση βιβλίων"

Οι εραστές της γραφής




ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Συγγραφέας: Πασχαλία Τραυλού
Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Εραστής της γραφής είναι αυτός που περπατάει συνομιλώντας με τον ήρωά του, εκείνος που κρατάει συνεχώς σημειώσεις στο κουτί των τσιγάρων του, εκείνος που, ατενίζοντας τον ορίζοντα, βλέπει όχι ό,τι υπάρχει στην ευθεία των ματιών του, αλλά ό,τι εκτυλίσσεται στα άδυτα της ψυχής του. Τα ψέματα και οι αλήθειες, τα προσωπεία των ηρώων και των δημιουργών, οι συνειρμοί και τα σύμβολα, οι πληγές και τα οράματα, το φως και το σκότος, οι ιδέες που γίνονται λέξεις και οι λέξεις που φιλοτεχνούν «κοστούμια» ιδεών παίρνουν μια θέση στη χορεία αυτών των στοχασμών, προκειμένου να δώσουν κάποια εξήγηση για τον μεγαλειώδη όσο και ψυχοφθόρο έρωτα της γραφής. Μια χαρτογράφηση των σκοπέλων της δημιουργικής διαδικασίας. Ένα οδοιπορικό στην ψυχή του εραστή της γραφής. 





Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ γεννήθηκε το 1970 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Μέχρι τα δεκαοχτώ της έζησε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το 1988 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, όπου σπούδασε Ελληνική Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή. Τότε έκανε και τις πρώτες συγγραφικές της απόπειρες με μικρά διηγήματα που εκδόθηκαν σε τοπική εφημερίδα της Βέροιας. Ασχολείται με τη μουσική και τη ζωγραφική και ταξιδεύει συχνά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα τέσσερα πρώτα μυθιστορήματά της, ΜΕ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στα τουρκικά, Η ΜΑΤΖΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΣΥΡΤΑΡΙ, ενώ ετοιμάζεται το καινούργιο της μυθιστόρημα με τίτλο ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.


Lettura di libri

3 σχόλια:

Πασχαλία Τραυλού είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χώρο και το χρόνο που προσφέρετε στο δοκίμιό μου, με το οποιο ευελπιστώ να περιγράψω την ψυχική πορεία κάθε δημιουργού από την έμπνευση έως την αντιμετώπιση της κριτικής και της αποδοχής του έργου του. Είναι μια απόπειρα προετοιμασίας των επίδοξων δημιουργών για να μην νιώθουν μόνοι σε όλες τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της δημιουργικης διαδικασίας. Σας ευχαριστώ και πάλι.

letturadilibri είπε...

Ευχαριστούμε την Πασχαλία Τραυλού για την άμεση ανταπόκρισή της.

Οι αναζητήσεις της λέσχης μας, μας οδήγησαν στο συγκεκριμένο βιβλίο θέλοντας να "φωτιστούμε" από μία συγγραφέα για τη ψυχοσύνθεση των δημιουργών της γραφής.

Το ταξίδι της ανάγνωσης συνεχίζεται...

Δέσποινα είπε...

Αρκετά καλό βιβλίο!
Το συστήνω σε αυτούς που αναρωτιούνται και επιμένουν στις ίδιες κλισέ ερωτήσεις στους συγγραφείς:
"τί σας κάνει και γράφετε;"
"από πού αντλείτε τα θέματά σας;"
Λοιπόν δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε το συγκεκριμένο βιβλίο και πιστεύω ότι θα σας λυθούν οι απορίες και συνάμα μπορεί να οδηγηθείτε και οι ίδιοι στη δημιουργία της γραφής.